Zeetong met noten

Print
Zeetong met noten

Foto: *

Ingrediënten voor 4 personen 4 zeetongen 2 eetlepels bloem 50 g gele rozijntjes 50 g pijnboompitten 50 g amandelschilfers 1/2 citroen 2 klontjes boter 2 scheutjes olijfolie 1 eetlepel fijngehakte bieslook peper en zeezout

Bereiding

Laat de rozijntjes een kwartier weken in lauw water.

Draai de gewassen en afgedroogde slibtongetjes in de bloem, waar goed wat peper en zout aan is toegevoegd.

Tik de overtollige bloem van de vissen.

Laat een pan met antikleeflaag warm worden op het vuur. Giet er een scheutje olijfolie in en wanneer de olie begint te dampen, gaat er een klontje boter bij.

Bak de vis op hoog vuur gedurende vier minuten langs elke kant.

Schep de tongen dan uit de pan en houd ze even warm in een lauwe oven, die staat afgesteld op 90 graden. Wie niet over een grote pan beschikt, kan de vis ook in twee 'shiften' bakken.

Giet het gebruikte bakvet weg.

Zet de pan opnieuw op het vuur. Voeg wat olijfolie en een klontje boter toe. Giet er het citroensap bij.

Voeg de uitgelekte rozijnen toe, samen met de pijnboompitten en amandelschilfers. Laat nog een minuut bakken.

Schep de inhoud van de pan over de zeetongen.

Werk af met fijngehakte bieslook.

Niet te missen