Wiggins windt zich opnieuw op: 'Ben geen prutsrenner die uit het niets komt'

Wiggins windt zich opnieuw op: 'Ben geen prutsrenner die uit het niets komt'

Foto: Photo News

Bradley Wiggins heeft voorlopig meer last met de media dan met de tegenstand. Gisteren kreeg hij voor de voeten geworpen waarom hij weigert te antwoorden op vragen over de opgepakte Rémy Di Grégorio. 'Ik ben geen prutsrenner die uit het niets komt', doet de gele trui zijn beklag.

 'Het is niet omdat ik leider ben dat ik me moet verantwoorden voor de hele wereld. Als geletruidrager kom ik ook niet uit de lucht gevallen. Bekijk mijn palmares: drie keer olympisch kampioen, zes keer wereldkampioen.. Zonder grote motor gaat dat niet. Ik plas als een antidopinginstantie dat eist. Ik laat op commando bloed prikken. Zeg me wat ik nog meer kan doen? Ik ben nu ook niet kwaad. Anders lag de tafel hier al lang in het andere einde van de zaal', aldus Wiggins.

'Ik maak fouten, vloek en ben geen rolmodel'

'Ik word wel boos als mensen afbreuk doen aan mijn prestaties. Iedereen werkt ontzettend hard om ons doel te bereiken in deze Tour. Ik verdien elke seconde voorsprong die ik nu heb in het klassement. Ik weet niet hoe veel keer ik al getest ben op doping. Ik ben maar een mens, een jongen uit Londen die toevallig goed is in wielrennen. Ik maak fouten, ik vloek en ik ben geen rolmodel.'

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES