Kabeljauw met tahin en pittige aardappelen

Kabeljauw met tahin en pittige aardappelen

Foto: © heikki verdurme

Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Hoofdgerecht
Nodig (4 personen)
- 4 stukken kabeljauwfilet met vel van 150g
- 15 cl sesampasta (of tahin)
- 15 cl water
- Sap van 1 citroen
- 1 handvol korianderblaadjes
- Geraspte schil van 1 citroen
- 500 g vastkokende aardappelen
- 1 dl olijfolie
- 1 handvol platte peterselie
- 350 g kerstomaatjes
- Cayennepeper
- Peper en zout

Bereiding
1. Pers de citroen uit en breng het sap in een blender.
2. Mix in de blender de sesampasta met het water, citroensap en koriander. Kruid met peper en zout.
3. Was de aardappelen en snijd ze in hapklare stukken. Besprenkel met een beetje olijfolie. Rooster 25 min in een voorverwarmde oven van 200°C. Voeg na 10 minuten de kerstomaatjes toe en kruid met peper en zout. (niet op foto)
4/5. Laat olijfolie in een pan heet worden en bak de kabeljauw gaar in de pan.
6. Kruid af met peper en zout.
7. Hak de peterselie grof en voeg toe aan de aardappeltjes.
8. Voeg nu ook de cayennepeper toe.
9. Serveer de vis met aardappeltjes en tahinsaus en werk af met citroenschil.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be

Niet te missen