Berlusconi: 'Ibrahimovic en Thiago naar PSG voor 62 miljoen'

Berlusconi: 'Ibrahimovic en Thiago naar PSG voor 62 miljoen'

Foto: AFP

De Franse topclub Paris Saint-Germain lijkt zwaar uit te halen op de internationale transfermarkt. Silvio Berlusconi, clubeigenaar van AC Milan, zegt dat hij een akkoord heeft met PSG voor een verkoop van sterspelers Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva voor 62 miljoen euro. Er zou nog wel geen akkoord zijn tussen PSG en de spelers zelf. Dat schijft de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport.

PSG is in handen van steenrijke eigenaars uit Qatar en wil volgend seizoen absoluut kampioen spelen in de Ligue 1. De Parijzenaars haalden eerder al Ezequiel Lavezzi voor 26 miljoen weg bij het Italiaanse Napoli.

Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva zijn absolute sterkhouders bij de nummer twee uit de Serie A, maar hun loonlasten wogen naar verluidt te zwaar op het budget van AC Milan. Zlatan zou'n slordige 12 miljoen euro per jaar verdienen in de modestad, Thiago ongeveer 6 miljoen euro.

Het gerucht dat de Zweed en de Braziliaan op weg waren naar de Franse hoofdstad deed al langer de ronde, maar vanavond bevestigde clubeigenaar Berlusconi het nieuws op een congres van zijn partij PDL. PSG heeft echter nog geen akkoord met Ibrahimovic. De goalgetter is momenteel nog op vakantie in zijn thuisland Zweden. Zijn zaakwaarnemer is in Parijs om te onderhandelen over het contract. AC Milan zou een oogje hebben op Tevez en Dzeko

Goalgetter Ibrahimovic

De knotsgekke Ibrahimovic, op Euro 2012 nog aan het kanon bij Zweden, scoorde het afgelopen seizoen 28 goals in 32 competitiewedstrijden voor AC Milan. Ook in de Champions League trof hij vijf keer raak.  Hij veroverde één titel en een supercup met AC Milan. Daarvoor behaalde trofeeën met Barcelona, Inter Milan, Juventus en Ajax.

De Braziliaanse verdediger Thiago Silva speelde al drie seizoenen als onbetwiste titularis bij de Rossoneri. Hij is ook een vaste waarde bij het Braziliaanse nationale elftal.


 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES