Wie durft vandaag te kiezen voor Sagan?

Wie durft vandaag te kiezen voor Sagan?

Foto: Belga

De vraag die velen zich stellen bij de laatste Alpenrit van vandaag is: sprint Peter Sagan straks voor de grote Megabike-punten of niet? Op basis van de eerste 80 kilometer, met daarin de Col du Grand Cucheron en de Col du Granier, zeggen we van niet, maar de 140 kilometer die nadien volgt, speelt wel in zijn kaart.

 Zij die woensdag voor Sagan hadden gekozen, leken lange tijd een goede zet te hebben gedaan. De Slovaak moest zijn medevluchters dan wel snel laten gaan op de Grand Colombier, in de afdaling ervan maakte hij al opnieuw jacht met kopman Nibali in zijn wiel. Pas op de laatste col was het einde verhaal voor de groenetruidrager. Vandaag is de laatste helling alvast minder lang én minder steil. We zijn benieuwd.

Vroege vlucht
Het zou ons niet verbazen mocht de vroege vlucht ook vandaag standhouden. Mogen worden verwacht: Marcus Burghardt, Yaroslav Popovych, Thomas Voeckler, Sylvain Chavanel, David Moncoutié, Edvald Boasson Hagen - als Liquigas hem laat rijden -, Fredrik Kessiakoff, Samuel Dumoulin en Jérémy Roy, de meest strijdlustige van vorig jaar.

Heb jij ook enkele vluchters in gedachten, waag dan zeker je kans en stel vóór 12.59 uur online je Megabike-ploeg samen. 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES