Harry Kewell beste voetballer aller tijden in Australië

Harry Kewell is vrijdag tijdens een galadiner voor een liefdadigheidsinstelling in Sydney uitgeroepen tot beste voetballer aller tijden in Australië. In totaal brachten meer dan 15.000 mensen hun stem uit. Dat meldde de Australische Voetbalfederatie (FFA) vrijdag.

'Dit is heel speciaal voor mij en ik ben dan ook dankbaar, zeker omdat het publiek een belangrijke rol speelde bij deze verkiezing. Ik zal dit nooit vergeten', aldus Kewell.

De inmiddels 33-jarige Harry Kewell speelde afgelopen seizoen in de Australische competitie bij Melbourne Victory, maar keerde tijdens het tussenseizoen om privéredenen naar Groot-Brittannië terug. Daar is hij momenteel nog op zoek naar een club voor het komende seizoen.
De pijlsnelle winger boekte zijn grootste successen in de Premier League. Van 1995 tot 2003 maakte hij furore bij de toenmalige topclub Leeds United, met als absoluut hoogtepunt zijn verkiezing tot Belofte van het Jaar in de Premier League in 2000.

Een jaar later leidde hij Leeds naar de halve finales van de Champions League, nadat ze in de tweede ronde voor onder meer Anderlecht te sterk bleken. De club kampte echter met zware financiële problemen en Kewell verkaste in 2003 naar Liverpool. Na die transfer ging het bergaf met zijn carrière. De 58-voudige international sukkelde met tal van blessures en kon de torenhoge verwachtingen op Anfield nooit inlossen. In 2008 trok hij naar het Turkse Galatasaray, waar hij drie seizoenen zou blijven.