Hamit Altintop ruilt Real Madrid voor Galatasaray

Hamit Altintop ruilt Real Madrid voor Galatasaray

Foto: PN

De Turkse landskampioen Galatasaray heeft zich vrijdag versterkt met de 29-jarige Turkse international Hamit Altintop. Die komt over van de Spaanse kampioen Real Madrid en ondertekende in Istanboel een contract voor vier seizoenen. Dat meldde Galatasaray vrijdag.

 De Turkse topclub legde 3,5 miljoen euro op tafel voor de technisch vaardige middenvelder, die afgelopen seizoen bij Real amper van de bank kwam. Altintop strijkt bij Galatasaray een jaarsalaris van 2,75 miljoen euro en een wedstrijdpremie van 20.000 euro per match op.
Hamit Altintop speelde sinds vorige zomer bij Real Madrid, maar kon in de Spaanse hoofdstad door de moordende concurrentie op het middenveld nooit doorbreken. In totaal mocht hij tijdens vijf wedstrijden opdraven, slechts één keer was er voor hem een basisplaats weggelegd.

In het verleden kende hij echter wel succes in Duitsland. Samen met zijn tweelingbroer Halil brak hij er door bij Wattenscheid, waarna hij in 2003 een transfer naar Schalke 04 kon versieren. Vier seizoenen later maakte hij de overstap naar Bayern München.
Halil Altintop is momenteel actief bij Trabzonspor.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES