Racing Genk verdiende 11,2 miljoen euro in Champions League

Racing Genk verdiende 11,2 miljoen euro in Champions League

Foto: Photonews

De deelnemende clubs aan de Champions League mochten vorig seizoen 754,1 miljoen euro verdelen. Racing Genk streek daar 11,2 miljoen euro van op. Dat maakte de Europese Voetbalbond UEFA vrijdag bekend.

 Champions League-winnaar Chelsea en verliezend finalist Bayern München mochten het diepst in de vetpotten graaien. De Londenaars kregen 59,9 miljoen euro op hun bankrekening gestort, Bayern moest het met 41,7 miljoen euro doen. Ook FC Barcelona (40,5 miljoen euro), AC Milan (39,8 miljoen euro), Real Madrid (38,4 miljoen euro), Manchester United (35,1 miljoen euro) en Inter Milaan (31,5 miljoen euro) hadden op financieel vlak weinig reden tot klagen.

Racing Genk kreeg voor zijn deelname aan de groepsfase 11,2 miljoen euro. De Genkenaars gingen er afgelopen seizoen in een groep met Valencia, Chelsea en Bayer Leverkusen kansloos uit.

In de praktijk levert een Champions League-deelname nog een pak meer op voor de clubs. De UEFA houdt immers enkel rekening met de deelnamepremies, wedstrijdbonussen, prestatiebonussen en het aandeel uit de marketpool. De inkomsten uit de ticketverkoop voor de wedstrijden zijn integraal voor de clubs.

Dit seizoen moeten landskampioen Anderlecht en vicekampioen Club Brugge in de voorrondes aan de bak in de strijd om een plaats in de lucratieve groepsfase van de Champions League.

Corrigeer