Schotse clubs wijzen Glasgow Rangers terug naar vierde klasse

Schotse clubs wijzen Glasgow Rangers terug naar vierde klasse

Foto: EPA

De Glasgow Rangers moeten het nieuwe voetbalseizoen starten in de Schotse vierde klasse. Dat hebben de clubs van de Schotse profliga SFL vrijdag bij stemming beslist. 25 van de 30 clubs stemden voor de degradatie naar vierde klasse. The Old Firm, de derby tussen Celtic Glasgow en de Rangers, gaat zo dus voor minstens drie jaar in de koelkast.

De roemrijke Rangers kampen met zware financiële problemen, onder meer door de schuldenberg van 115 miljoen euro aan de Britse fiscus. De club wou onder de naam The Rangers FC een doorstart maken in eerste klasse, maar de andere clubs uit de Premier League stemden dat voorstel vorige week weg.

De algemene directeur van de Schotse voetbalbond Stewart Regan had eerder verklaard dat een degradatie van de Rangers naar vierde een financiële catastrofe en langzame dood voor het Schotse voetbal zou betekenen. De club, gesticht in 1872, lokt gemiddeld 45.000 toeschouwers naar zijn stadion. Met 54 titels zijn de Rangers recordkampioen in Schotland, daarnaast prijken in hun prijzenkast 33 Bekers van Schotland, 27 Ligabekers en een Beker voor Bekerwinnaars (1972). In 2008 waren ze nog finalist in de UEFA Cup.
Afgelopen seizoen eindigden de Rangers, na 10 strafpunten omwille van de financiële problemen, tweede na eeuwige rivaal Celtic.
 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES