Wapenstilstand in overgangsetappe

ANALYSE. Favorieten houden een extra rustdag

ANALYSE. Favorieten houden een extra rustdag

Favorieten hielden wapenstilstand Foto: BELGA

De klassementsrijders hebben zich in de dertiende rit van de Tour niet laten opmerken. De grote namen lieten een groepje van vijf wegrijden, en kozen zelf voor een slakkengangetje.

In de dertiende rit tussen Saint-Jean-de-Maurienne en Annonay Davézieux stonden er aan het begin van de etappe twee cols van eerste categorie op het menu. De favorieten bleken nog niet goed gerecupereerd te zijn van de eerste aankomst bergop, en namen een extra rustdag.

Sommigen van de favorieten namen het in de langste etappe van deze Tour zelf iets te rustig. De jonge Fransman Thibaut Pinot werd op de tweede klim van de dag in de problemen gemeld, maar kon uiteindelijk toch nog aansluiten. Ook de Duitser Andreas Klöden moest aanvankelijk lossen.

De ploegmaten van gele truidrager Bradley Wiggins en luxeknecht Chris Froome hielden aanvankelijk het tempo hoog. Eénmaal de twee klims achter de rug waren, lieten ze de teugels vieren, en konden de koplopers een voorsprong van twaalf minuten bij elkaar fietsen. De grote groep met daarin alle favorieten kwam zo na een rustige namiddag zij aan zij over de streep. Het wordt wellicht wachten op de Pyreneeën voor wat spektakel en oorlog.