Jelle Vanendert moet lossen uit de bus

ANALYSE. Belgen missen goede ontsnapping

ANALYSE. Belgen missen goede ontsnapping

Foto: Photo News

De Belgische renners hebben de dertiende etappe in de Ronde van Frankrijk aan zich voorbij laten waaien. Er was niemand mee in de goede vlucht.

Gemiste kans

Het stond nochtans in de sterren geschreven. De dertiende rit in de Tour tussen Saint-Jean-de-Maurienne en Annonay Davézieux was een etappe voor de vluchters. Een aantal Belgen hadden deze rit aangekruist, maar zij moesten passen op het moment van de waarheid.

De rit was amper tien kilometer ver, toen een groep van twintig renners zich losmaakte uit het peloton. Geen enkele Belg maakte aanstalten om mee te springen, en dus waren de vogels gaan vliegen. Een gemiste kans voor de landgenoten. België staat na twee weken Tour nog altijd droog wat ritzeges betreft

Vanendert mist de bus

Het was al sinds de eerste Alpenrit duidelijk dat Jelle Vanendert nog op zoek is naar zijn beste klimmersbenen. De winnaar van de koniginnenetappe van vorig jaar heeft last van de rug. Vanendert is op papier na Van den Broeck de beste Belgische klimmer in de Tour, maar kwam in de eerste twee weken nog niet uit de verf.

Vandaag moest de klimgeit van Lotto-Belisol weer passen toen de mannen van Sky het tempo opvoerden. Op zich geen probleem. Toen er gemeld werd dat Jelle Vanendert ook uit de bus werd gelost, was het even alarmfase rood. Even werd gevreesd voor een opgave. Gelukkig kon de 27-jarige Belg zich herpakken, en werd de gashendel in de groep der favorieten gelost. Vanendert kwam in de grote groep binnen, en kan weer zijn euvel in de rug proberen te herstellen.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES