Wedstrijd wordt ontsierd door Duitse hooligans

Vernieuwd Club verslaat Dortmund in Brugse Metten

Vernieuwd Club verslaat Dortmund in Brugse Metten

Foto: Isosport

Club Brugge heeft Borussia Dortmund geklopt met 3-1. De Duitse landskampioen liet wel veel topspelers thuis in de wedstrijd ter ere van de Brugse Metten.

De wedstrijd tussen Club Brugge en Borussia Dortmund begon met enkele minuten vertraging. Duitse fans maakten net voor het startsignaal amok in het Jan Breydelstadion, maar na enkele opstootjes kon de vriendschappelijke wedstrijd toch beginnen.

Club met de bovenhand

Blauw-zwart startte met nieuwkomers Jorgensen en Larsen in de basis. De Duitsers lieten alle EK-internationals en dus ook ex-Bruggeling Ivan Perisic thuis, en moesten in de aanvangsfase het onderspit delven tegen een vrank en vrij spelend Club Brugge.

Het overwicht in het spel resulteerde na tien minuten in een logische 2-0 voorsprong voor de troepen van Georges Leekens. Lior Refaelov werkte een knappe aanval af, en twee minuten later buffelde nieuwbakken verdediger Jim Larsen de bal een tweede keer over de doellijn van Weidenfeller.

Stevige Larsen

Brugge leek af te stevenen op een mooie bonus bij de rust, maar werd op het half uur opgeschrikt door een mooie ren en dito afwerking van Bittencourt. De 2-1 ruststand in het voordeel van de thuisploeg was een feit.

Na de koffie bleef blauw-zwart het betere van het spel brengen, maar konden de Bruggelingen dat overwicht niet omzetten in een grotere voorsprong. In de slotfase zagen we nog een stevige ingreep van nieuwkomer Jim Larsen, die terecht met geel werd bestraft. De Deense nieuwkomer speelde voor de rest wel een degelijke wedstrijd.

De traditiegetrouwe wissels deden de match geen goed en de wedstrijd verwaterde. Toch maakte de Spaanse spelmaker de Brugse vreugde nog groter. Met een knappe actie en afwerking maakte hij het feestje van blauw-zwart compleet. Club won met 3-1 oververdiend de Brugse Metten, en lijkt klaar voor de competitiestart.

Corrigeer