Waterzooi van kip

Waterzooi van kip

Foto:

Elke dag serveren wij u een recept met producten van eigen bodem, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor 4 personen
500 g vastkokende aardappelen
1 flinke hoevekip
1 ui
1 stuk wit van prei
2 wortelen
2 stukken wit van selder
2 dl room
kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
1 kruidnagel
peper en zout
1 el maïzena (eventueel)

Bereiding
Verdeel de kip in vier en prik de ui in met een kruidnagel.
Doe vervolgens deze ui met de vier stukken kip en het kruidentuiltje in een ruime pot water en breng het geheel aan de kook. Pocheer de filets ongeveer een half uur. De bouten eerder drie kwartier.
Schil de wortelen.
Haal met een dunschiller de grofste vezels van de selder en prei, en laat deze groenten een vijftal minuten mee pocheren met de kip.
Kook intussen de geschilde aardappelen in ruim gezouten water. Giet ze af en hou ze intussen warm.
Haal de kip en groenten uit het water, verwijder de ui en het kruidentuiltje, en laat de jus inkoken tot ongeveer 4?dl, voeg de room toe en bind eventueel met een lepel zetmeel. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg, als laatste, de kip, aardappelen en groenten bij de jus en laat kort doorwarmen.

 

Niet te missen