Pastasalade met peterseliesaus

Print
Pastasalade met peterseliesaus

Foto: *

Elke dag serveren wij u heerlijke streekrecepten, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 60 g volkorenfarfalle (strikjespasta, droog gewogen)
  • 1 of 2 plakjes rosbief
  • 1 prei
  • 1 tomaat
  • 10 g harde kaas (schilfers)
  • peper en zout
  • Voor de peterseliesaus
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 1 koffiel. olijfolie

Bereiding

Kook de pasta al dente in gezouten water, laat uitlekken en afkoelen.

Snijd de rosbief in reepjes. Maak de prei schoon en snijd het preiwit in zeer fijne reepjes. Pel de tomaat, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de knoflook.

Maak de saus: hak (mixer + cutterhulpstuk of vijzel) de peterselie met de knoflook en de pijnboompitten tot een dikke brij. Voeg al roerend de olijfolie en één eetlepel kookwater van de pasta toe tot u een gladde saus verkregen hebt.

Meng de pasta, het vlees, de groenten en de saus. Strooi de kaasschilfers over de salade.

Tip:

U kan peterselie in een geperforeerde zak in de koelkast bewaren. Het is ook mogelijk de stengels in een glas water op de vensterbank te bewaren. Peterselie laat zich ook goed invriezen. Gedroogde peterselie bewaart u in een goed afgesloten potje op een donkere en droge plaats.

Niet te missen