Cadel Evans: 'Sommige Spanjaarden gaan gewoon te ver'

Cadel Evans: 'Sommige Spanjaarden gaan gewoon te ver'

Foto: AP

Cadel Evans was gisteren één van de grootste slachtoffers van de sabotageactie van enkele 'Tour-hooligans.' De BMC-renner reed drie keer lek door spijkers op de weg en zag zijn Tour-droom bijna uiteen spatten, maar verloor uiteindelijk geen tijd op zijn concurrenten.

 'Mensen proberen te profiteren van mijn bekendheid om op die manier hun protest in de aandacht te brengen', reageerde Australiër achter. 'Dit is typisch voor de 'ik-generatie'. Ik ben er al aan gewend zuchtte Evans.

De etappe van gisteren vond vlak bij de Spaanse grens plaats. Volgens de kopman van BMC is dit geen toeval. 'Dit overkwam mij al twee keer, niet toevallig twee keer in Spanje. Daarom koers ik er niet graag. Sorry voor mijn Spaanse vrienden en de Spanjaarden die het wel goed menen, maar er zijn nu eenmaal een aantal van hun landgenoten die te ver gaan. Hun gedrag heeft me al een keer de Vuelta gekost. Het heeft me ook al andere zeges gekost', is Evans boos. 

'Ik bedank mijn ploegmaats  George (Hincapie), Micky (Schar) en Amael (Moinard), die me hebben teruggebracht en boven hun limiet zijn gegaan'. 

 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES