Onze prognose voor Charleroi in het nieuwe seizoen: 16de

Onze prognose voor Charleroi in het nieuwe seizoen: 16de

Foto: Photo News

Charleroi promoveerde naar eerste klasse, maar haalde nog geen enkele versterking en stelde een piepjonge trainer aan. Overleven lijkt onbegonnen werk.

Als de spelers van Charleroi straks het veld oprennen, doen ze dat best op de soundtrack van Mission Impossible. Charleroi werd vorig jaar wel kampioen in tweede, maar is niet klaar voor de hoogste afdeling. Zelfs vorig seizoen in tweede hadden de Zebra's een moeilijke competitiestart en zaten ze in de slotfase op hun tandvlees. Bovendien vertrokken twee sterkhouders.

Keeper Stephane Coqu vertrok omdat hij geen loonsverhoging kreeg en goalgetter Moussa Gueye (17 treffers) koos voor Metz. Omdat de Carolo's nog geen inkomende transfers deden, zijn er geen waardige vervangers. Bij de drie overblijvende doelmannen –Baguette, Mandanda en Faidherbe– zit geen echte puntenpakker en het is zeer de vraag of aanvaller Gnohere (18goals) hetzelfde rendement zal halen in eerste. Ook de linksback is een probleem met de niet zo snelle Vergerolle.

Zebra's voor de leeuwen

Het zijn allemaal problemen die de jonge coach Yannick Ferrera (31) moet oplossen bij zijn debuut in eerste. Ervaren coaches als Van Wijk en De Boeck pasten. Als er geen versterking bijkomt in elke linie worden de Zebra's zomaar voor de leeuwen gegooid. Jongens als Ederson, Kaya en Kagé kunnen het niveau wel aan, maar moeten beter omringd worden. Twee jaar geleden kon Losada de degradatie van Charleroi niet voorkomen en nu is de creatieve man de Zwitser Milisevic, die technisch iets minder sterk is.

Technisch directeur Luka Peruzovic zal dus al zijn contacten moeten aanspreken om witte raven te ontdekken of huurspelers bij de topclubs te halen. Voorzitter Bayat staat immers niet te springen om nog veel te investeren. Hij wil net genoeg geld spenderen om potentiële kopers van zijn club niet af te schrikken.