ATLETIEK -

Imana Truyers op recordjacht

Imana Truyers op recordjacht

Imana Truyers Foto: Yorick Jansens

Nadat ze vorige week op de KBC Nacht haar besttijd op de 1.500 meter had verbeterd, trok Imana Truyers naar de Track Meeting van Utrecht om er deel te nemen aan de gemengde race over 3.000 meter. ‘Ik was er al enkele malen van de partij, maar nu vonden we er een gloednieuwe piste en atletiekstadion terug. Het was wel wachten tot 22.30 uur vooraleer mijn wedstrijd op gang werd geschoten Maar de wedstrijdomstandigheden waren wel ideaal.’

De AVT-atlete, die er de steun kreeg van tweedejaars scholier Glenn De Cremer van de Lommelse atletiekclub, eindigde er als vijfde in 9.38.92: een verbetering met bijna twaalf seconden van haar vorig persoonlijk record.

‘Ja, en eigenlijk kon het nog beter’, vertelde Imana Truyers. ‘De eerste kilometer verliep perfect op schema, maar daarna heb ik jammer genoeg heel wat laten liggen. Ik kan zeker nog enkele seconden sneller. Toch sta ik nu op de Europese ranglijst al op de 18de plaats. Met mijn 5-kilometertijd sta ik nu op nummer negen. Volgende week komt Truyers normaal in actie in de Flanders Cup Meeting van Ninove.

Imana Truyers was niet alleen aan de slag in de druk bezette meeting van Utrecht. Ook haar jongere broer Yano was er van de partij. Het werd zelfs zijn eerste 3.000-meterloop ooit.

‘De eerste kilometer volgde ik in het spoor van mijn zus’, klonk het. ‘Daarna ben ik naar eigen tempo overgeschakeld om nog met een stevige laatste kilometer uit te pakken.’

Yano liet uiteindelijk 9.44.26 optekenen.