Barack Obama kust Michelle onder druk van 'Kiss Cam'

Het Amerikaans basketbalteam heeft maandagavond in een oefenduel in Washington Brazilië verslagen met 80-69. Een van de aandachtige toeschouwers was president Barack Obama. Ook zijn familie en vicepresident Joe Biden waren van de partij.

Toen de zogenaamde 'Kiss Cam' Barack en Michelle in het vizier kreeg, weigerde de Amerikaanse president eerst zijn vrouw te kussen, maar uiteindelijk bezweek het koppel toch onder de druk van het publiek. 


Het 'Dream Team', dat in volle voorbereiding zit op de Olympische Spelen van Londen, kon echter niet overtuigen en stond na het eerste kwart zelfs 17-27 achter. De Amerikanen zetten echter snel orde op zaken, sterspeler LeBron James was met 30 punten de grote man bij Team USA.

'Het echte Dream Team is het originele', verwees Obama naar het Dream Team van 1992 met sterren als Michael Jordan en Charles Barkley, die in Barcelona olympisch kampioen werden. 'Toch is het huidig team een heel sterke ploeg met ongelooflijke talenten. Ik zie dan ook geen enkele reden waarom we geen olympisch goud pakken in Londen. We moeten ons alleen focussen op onze doelstelling', aldus Obama.

De VS verdedigen in Londen hun olympische titel van vier jaar geleden in Peking. In Londen spelen ze hun eerste groepswedstrijd op 29 juli tegen Frankrijk.

Corrigeer