Tweede minderjarige verdachte van dodelijke sackjacking in Laken opgepakt

LAKEN/JETTE - De Brusselse lokale politie heeft een tweede verdachte opgepakt van de gewelddadige handtasdiefstal op een 96-jarige dame in Laken. Het bejaarde slachtoffer raakte bij die diefstal zwaargewond en overleed afgelopen zaterdag. Net als de eerste verdachte, die op 10 juli werd opgepakt, is ook de tweede verdachte 15 jaar. Hij verschijnt woensdag voor de jeugdrechter.

Het slachtoffer, de 96-jarige Madeleine Klonhammer, werd op 3 juli rond 14 uur overvallen in de buurt van het metrostation Houba-Brugmann in Laken. Minstens twee daders gingen ervandoor met haar handtas, maar door het getrek en geduw van de daders kwam de bejaarde vrouw zwaar ten val en liep een schedelbreuk op. Ze werd overgebracht naar het universitair ziekenhuis van Brussel.

Op 10 juli kon de Brusselse lokale politie een van de daders, een 15-jarige, inrekenen. De jongeman was te zien op beelden van de bewakingscamera's van het metrostation Houba-Brugmann en werd op basis daarvan geïdentificeerd. Hij bekende de overval en werd door de jeugdrechter in de gesloten jeugdinstelling van Everberg geplaatst.

Afgelopen zaterdag overleed Klonhammer aan haar verwondingen.

Dinsdag kon de Brusselse politie een tweede verdachte van de overval inrekenen. Die jongeman, een 15-jarige uit Jette, is ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Hij stond niet bekend bij de politie of het gerecht.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio