Jean-François de Sart: 'Kawashima is een echte leider'

Standard Luik rondde dinsdag de overgang van de 29-jarige Japanse doelman Eiji Kawashima af. Hij komt over van Lierse en tekende op Sclessin een contract voor drie seizoenen. 'We zochten een doelman met veel ervaring', verklaarde sportief directeur Jean-François de Sart woensdag tijdens een persconferentie in Luik.

'Hij heeft charisma en is een echte leider. Zijn internationale ervaring is eveneens een meerwaarde. We hebben hem gekozen op basis van zijn kwaliteiten. Mogelijk opent dit ook wel heel wat deuren in Japan. Maar je mag dit zeker niet als een commerciële strategie zien. Het is de bedoeling dat Kawashima onze eerste doelman wordt, maar daarmee willen we de kwaliteiten van Anthony Moris en Laurent Henkinet niet in twijfel trekken. Het was geen verstandige keuze geweest hen dit seizoen al meteen voor de leeuwen te gooien', aldus De Sart.

Kawashima moet op Sclessin de afwezigheid van eerste doelman Sinan Bolat helpen opvangen. Die is nog tot begin volgend jaar buiten strijd na een operatie aan de voorste kruisband van zijn rechterknie.

In het verleden speelde de Japanse international achtereenvolgens bij Omiya Ardija (2001-2003), Nagoya Grampus Eight (2004-2006) en Kawasaki Frontale (2007-2010). De laatste twee seizoenen stond bij Lierse onder de lat.


 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES