'Batman een samenzwering tegen Romney'

'Batman een samenzwering tegen Romney'

Foto: youtube

Volgens de Amerikaanse radiopresentator Rush Limbaugh is het geen toeval dat de slechterik in de nieuwe Batmanfilm Bane heet. Zo zouden de makers de link willen leggen met Bain Capital, waarvan Republikeins presidentskandidaat Mitt Romney medeoprichter is.

In de Amerikaanse media is Romney onder vuur komen te liggen voor de praktijken van het private equitybedrijf Bain Capital.

'Denk je dat het toeval is dat die werkelijk boosaardige, vuurspuwende, vierogige slechterik Bane heet', was de retorische vraag die Limbaugh zijn luisteraars dinsdag stelde. 'Ook hersendoden zullen, enkel voor hun plezier, naar die film gaan kijken. Die horen Bane, en leggen de link met Bain.'

De eerder linkse nieuwszender MSNBC citeerde intussen Chuck Dixon, die in 1993 meewerkte aan de creatie van Bane. Hij noemt de complottheorie van Limbaugh belachelijk.

De show van Rush Limbaugh, die ook op tv wordt uitgezonden, bereikt 15 miljoen Amerikanen. Enkele maanden geleden stond hij in het middelpunt van een andere controverse. Een studente die voor de terugbetaling van contraceptiva pleitte, noemde hij toen verschillende keren een 'slet'.

Verschillende sponsors zetten hun financiële steun aan Limbaughs programma stil, en daardoor moest Limbaugh zich alsnog verontschuldigen.

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees