Anderlecht wint nipt van tweedeklasser Woluwe

In zijn laatste wedstrijd voor het Supercupduel met Lokeren hield Anderlecht een geslaagde troepenschouw op het veld van tweedeklasser WS Woluwe.

Met het oog op de Supercup had trainer John van den Brom zijn typeploeg begrijpelijk thuis gelaten. Mbokani, Odoi en Kljestan misten om uiteenlopende redenen een deel van de voorbereiding en werden nog wat speelminuten gegund. 

Bij de eerste uitbraak van Anderlecht na een corner van de thuisploeg was het meteen raak. Op aangeven van een meesterlijk voetballende Mbokani had Iakovenko de bal maar in te tikken. Drie minuten later profiteerde Kljestan van passiviteit in de verdediging van White Star om een corner van Molins binnen te koppen. De Doelman van White Star vermeed nipt de 0-3 van Molins en uit het niets kwam de thuisploeg op 1-2 toen de centrale as van Anderlecht zich onbegrijpelijk te grazen liet nemen.

Anderlecht liet daarna het tempo zakken en eindigde de eerste helft zelfs met een numerieke meerderheid na een rode kaart voor thuisspeler Camara.

Na rust werd Mbokani in de kleedkamer gelaten en moesten alle ideeën vooraan van de ingevallen youngsters Canesin en Bruno komen. Die laatste zorgde in een matte tweede helft voor de enige opwinding met een schot dat voorlangs ging.

Lees het volledige verslag in Het Nieuwsblad van donderdag 19 juli.

Anderlecht: Kaminski, Odoi (46' D'Alberto), Mbemba, Hawsawi, Godeau (46' Canesin), Bedi (76' Dendoncker), Marecek, Kljestan, Iakovenko, Mbokani (46' Bruno), Molins

Doelpunten: 16' Iakovenko 0-1, 19' Kljestan 0-2, 35' Yagan 1-2

Rode kaart: 39' Camara
 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES