Schepencollege overweegt contract niet meer te verlengen

Volgend jaar mogelijk geen Palm Parkies meer in Dilbeek

Volgend jaar mogelijk geen Palm Parkies meer in Dilbeek

Boogie Boy tijdens het jongste optreden.

Dilbeek -

De kans is groot dat er volgend jaar geen Palm Parkies-concerten meer worden georganiseerd tijdens de zomer in Dilbeek. Het schepencollege moet nog definitief beslissen maar er gaan stemmen op om het contract niet te verlengen.

Sinds drie jaar maakt Dilbeek deel uit van het Palm Parkies-circuit waarbij de vzw Divers in veertien gemeenten in Vlaanderen en vier steden in Nederland op een vaste dag in de week een gratis concert organiseert op een groene locatie. Zo wil de vzw Divers zomerse sfeer brengen in een rustige vakantieperiode. Naast Dilbeek maken in het Pajottenland ook in Halle de Stroppenconcerten deel uit van de Palm parkies-concerten. Terwijl in Halle het initiatief al vijftien jaar met groot succes loopt, stapte Dilbeek pas drie jaar geleden mee in de boot. Er komen telkens een paar honderd mensen op het evenement op woensdagavond aan het Patattenveld af.

‘We hebben toen een contract afgesloten voor drie jaar. We moeten dus binnenkort beslissen of we het verlengen of niet. Voorstanders zeggen dat het mensen die niet met vakantie gaan de kans op ontspanning biedt in Dilbeek zelf. Tegenstanders hebben het over overlast die het evenement zou veroorzaken omdat het georganiseerd wordt in een residentiële buurt. We zijn er nog niet definitief uit maar de kans bestaat dat we het contract niet meer verlengen’, zegt burgemeester Stefaan Platteau.

‘Vooral vorig jaar waren er veel klachten van mensen uit de buurt. Nu heeft de vzw Divers het podium anders geplaatst en hebben we eigenlijk nog geen klachten gekregen. In het contract staat dat er vanaf 23 uur geen lawaai meer mag zijn. De organisatoren houden zich daar stipt aan’, aldus Stefaan Platteau. ‘We wachten nu verder af alvorens te beslissen over de toekomst van Palm Parkies. In het schepencollege zelf zijn er voor- en tegenstanders’.

In elk geval kan Dilbeek deze zomer nog onbezorgd genieten van het gratis Palm Parkiesfestival, elke woensdagavond vanaf 20.15 uur op het Patattenveld op het kruipunt van de Levoldlaan en de Heetveldelaan. Op 25 juli komt Udo, op 1 augustus Janz Detd Circo, op 8 augustus Barefoot & The Shoes, op 15 augustus Cleymans & Van geel en op 22 augustus Poppy.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio