Cocktailrecept van de dag: Singapore Sling

Print
Cocktailrecept van de dag: Singapore Sling

Foto: Njam

Cocktailconnaisseur Manuel Wouters, bekend van kookkanaal njam!, deelt elke dag een van zijn favoriete recepten. Vandaag neemt hij ons mee naar Singapore.

Een redelijk complexe, maar erg lekkere cocktail, deze Singapore Sling. Het recept werd voor het eerst in 1915 gemaakt door Ngiam Tong Boon, bartender van The Long Bar in het Raffles Hotel in Singapore. Het originele recept ging verloren in de jaren dertig, maar werd later teruggevonden.
Bij mijn laatste bezoek werd deze cocktail niet meer volgens de regels der kunst gemaakt, spijtig dat premix wordt getolereerd in dit toch befaamde hotel.

Weetje: Bénédictine wordt vandaag nog steeds gemaakt door de gelijknamige Franse monniken.

Tip van Manuel: “Let op de verhoudingen van deze cocktail, sommige ingrediënten zijn nogal dominant.”


Benodigdheden
dubbel collinsglas
maatbeker
Boston shaker
strainer
rietje

Ingrediënten
3 cl Bombay -Sapphire gin
2 cl Cherry Heering
1 cl Bénédictine
1 cl Cointreau
1,5 cl vers limoensap
3 cl vers ananassap
2 cocktaillepels grenadinesiroop,
½ cocktaillepel Angostura bitters
15-tal ijsblokjes

Garnituur
ananaspartje
munttakje

Bereiding
Doe alle bovenstaande ingrediënten in een met ijs gevuld mixglas.
Sluit de Boston shaker en schud krachtig. Strain in een met ijs gevuld collinsglas.
Garneer met een partje ananas en munt.
Serveer met een rietje.

Op zoek naar nog meer cocktailinspiratie van Manuel Wouters? Klik hier

 

 

Niet te missen