Pasta sugo bianco

Pasta sugo bianco

Foto: © heikki verdurme

Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Hoofdgerecht
Nodig (4 personen)


- 800 g verse papardelle of 600 g gedroogde, voorkeur voor verse
- 2 varkensworsten (dit gehakt is anders en beter gekruid voor dit gerecht dan gewoon gehakt)
- 150 g oesterzwammen
- 1 ui
- enkele takjes rozemarijn
- 2 courgettes
- 2 dl gevogeltebouillon
- 1 handvol platte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- enkele el olijfolie
- 1 dl room

Bereiding
1. Snipper de ui, rozemarijn en knoflook fijn.
2. Verhit olijfolie in een pan.
3. Voeg de ui toe.
4. Vervolgens de look.
5. En nu ook de rozemarijn.
6. Duw het gehakt uit de worst. Voeg het vlees toe in de pan en plet met een vork het gehakt fijner terwijl het bakt.
7. Snijd de courgettes in kleine blokjes.
8. Voeg de courgette toe en laat even meestoven.
9. Scheur de oesterzwammen en laat ze ook even meestoven.
10. Voeg de bouillon toe en laat even doorkoken tot de courgette gaar is.
11. Voeg nu ook de room toe en laat nog even doorkoken. Kruid af met peper en zout.
12. Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water, giet af en roer de pasta door de saus.
13 Werk af met gehakte peterselie en eventueel Parmezaanse kaas.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be
 

Niet te missen