Pignolatta

Pignolatta

Foto: © heikki verdurme

Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Nagerecht
Nodig

1 pak kant-en-klaar kruimeldeeg
- 3 dl room
- 4 eieren
- 150 g suiker
- 1 el maïzena
- 1 vanillestokje
- 150 g pijnboompitjes

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de pijnboompitten in de oven.
- Leg het deeg in een met bakpapier bedekte taartvorm van 26 cm.
- Zet het tien minuten in de koelkast en bak het dan tien minuten blind.
- Breng ondertussen de room aan de kook met het merg van het vanillestokje.
- Meng de eieren met de suiker en maïzena. Klop los en giet er de room over.
- Zet terug op het vuur en laat lichtjes dikken.
- Blijf roeren om te voorkomen dat het mengsel schift. Giet het mengsel in de voorgebakken taartvorm en bak nog twintig minuten. Bestrooi met de pitjes en serveer lauw.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be
 

Niet te missen