Hans Blanckaert uitgeschakeld in tweede ronde UK PTC I

Hans Blanckaert werd in Gloucester uitgeschakeld in de tweede ronde van het tweede toernooi van het seizoen in het Players Tour Championship snooker, het eerste in het Verenigd Koninkrijk. Onze landgenoot moest nipt met 4-3 de duimen leggen voor de 14-jarige 'wonderkid' Shane Castle.

De 26-jarige Engelse Reanne Evans, meervoudig wereldkampioene bij de vrouwen, is er wel nog bij. Na Ronnie Kralj zette ze ook Jamie Gibson met 4-0 opzij. Vrijdag mag ze zich bewijzen tegen Jamie Cope, de nummer 27 van de wereld.

Luca Brecel komt zaterdag pas in actie. Hij start in de derde ronde tegen de Schot Graeme Dott, de wereldkampioen van 2006. Bij een zege wacht hem mogelijk een duel met een andere voormalige wereldkampioen: de Ier Ken Doherty. Dott is de nummer 14 van de wereld. Doherty staat 30e op de wereldranglijst, Brecel 80e.

Een ander zaterdag geprogrammeerd opvallend duel in de derde ronde is dat tussen Jimmy White en de Maltees Tony Drago, twee oude gloriën en nog altijd bij de populairste spelers in het circuit.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES