USADA wil dat rechtbank klacht van Armstrong verwerpt

USADA wil dat rechtbank klacht van Armstrong verwerpt

Foto: AP

Het steekspel tussen het Amerikaanse Antidopingagentschap en Lance Armstrong gaat onverminderd door. USADA heeft nu bij de rechtbank van Austin een motie ingediend waarin het vraagt om de klacht van The Boss tégen het USADA te verwerpen.

'We zullen ons werk blijven doen in naam van alle zuivere atleten. Zij rekenen terecht op ons om elke vermeende valsspeler, bekend of anoniem, op dezelfde manier te behandelen', stelt USADA-directeur Travis Tygart in een persbericht. 'Als we deze zaak niet voor het gerecht zouden brengen, maken we ons schuldig aan het verduisteren van bewijzen van doping.'

Het USADA beschuldigt zevenvoudig tourwinnaar Armstrong van dopinggebruik tijdens het grootste deel van zijn carrière als profrenner. Mogelijke sancties zijn een levenslange schorsing als sporter - The Boss was aan een tweede carrière als triatleet begonnen toen het USADA de zaak opende - en het verlies van zijn overwinningen.

'Vendetta'


Armstrong zelf spreekt van een 'vendetta' tegen zijn persoon en diende op zijn beurt een klacht in tegen het USADA bij de rechtbank van Austin. Het Amerikaanse Antidopingagentschap gaf de ex-renner tot begin augustus uitstel om te beslissen of hij een arbitrage wil of de sancties van het USADA aanvaardt. Zo krijgt de rechtbank de tijd om zich eerst over de klacht van de Amerikaan uit te spreken. Johan Bruyneel, de voormalige ploegleider van Armstrong, besliste vorige week dat hij voor een arbitragecommissie wil verschijnen.


 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES