Tourrevelatie Froome heeft voorstel van Astana

Tourrevelatie Froome heeft voorstel van Astana

Foto: BELGA

Chris Froome heeft een aanbod van Astana op zak. De nummer twee van deze Tour heeft wel nog een contract van Team Sky voor het volgend seizoen, maar hij krijgt van de Kazachen de kans om onmiddellijk kopman te worden voor de Tour van volgend seizoen. Astana is ook bereid een afkoopsom te betalen.

Ploegmaat van Nibali?

De Kazachen spelen opnieuw hoog spel, want ze legden al eerder voor de volgende jaren Vincenzo Nibali vast. De 'Haai van Messina' is de eerste Italiaan die sinds Marco Pantani in 1998 op het Tourpodium van de Champs-Elysées eindigt. Nibali wisselt volgend seizoen voor tonnen euro's het fluogroen van Liquigas voor de geelblauwe Kazachse vlag.

Afscheid Vino

Astana verliest na de Olympische Spelen Alexandre Vinokourov als koersend boegbeeld. Janez Brajkov, Fedrik Kessiakoff en de in de Tour afwezige Roman Kreuziger zijn wel steengoede coureurs, maar missen (voorlopig?) net dat tikje om te concurreren met Wiggins en straks opnieuw Alberto Contador.

Geen Schlecks

Astana flirtte een maand geleden ook al met de Schlecks die met ploegleider Kim Andersen proberen onder hun contract met RadioShack-Nissan-Trek uit te komen. Toen de beleidsmensen van Astana echter hoorden dat Andy Schleck niet te krijgen is zonder Fränk (ondertussen in de problemen met een plaspil, red) werden de besprekingen meteen afgebroken.
 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES