Zaak van kok ‘Goe Gebakken’ dag en nacht open

Gehaktballen van tv-kok zijn grote hit op Feesten

Print
Gehaktballen van tv-kok zijn grote hit op Feesten

Wim Ballieu: ‘We waren twee dagen op rij al om 5 uur ’s ochtends uitverkocht.’ Foto: fvv

GENT -

Feestvierders schuiven de klok rond aan om van de gehaktballen van Wim Ballieu te smullen. Tijdens de Gentse Feesten verkoopt hij dan ook non-stop. ‘Op het einde van de Feesten zullen we zo’n 5.000 ballen gedraaid hebben.’

Het zijn niet de spitburgers of frieten die deze Gentse Feesten verrassend hoog scoren, maar wel de gehaktballen van Balls&Glory.

‘Elke dag serveren we gehaktballen met twee soorten vullingen en extra stoemp of cowl salad voor de liefhebbers. Zoals gewoonlijk’, vertelt Wim Ballieu.

‘Maar tijdens de Gentse Feesten zijn we wel elke dag non-stop open. Er is enkel een dweilpauze van 8 tot 11 uur ’s ochtends. Het is hier altijd druk. We waren twee dagen op rij al om 5 uur ’s ochtends uitverkocht. We maken alles dagvers, dus konden we geen extra ballen meer bijmaken. Op het einde van de Feesten zullen we zo’n 5.000 gehaktballen gedraaid hebben. Vooral als het goed weer is en er dus veel mensen op straat lopen, loopt de zaak goed. Op de nationale feestdag was de combinatie van Brussels witloof en Gentse mosterd een succes.’

Grote ballen

‘We lanceren tijdens de Feesten elke dag ook iets speciaals op Twitter. Wie zaterdag bijvoorbeeld aan de toog het codewoord O, wat heb je grote ballen zei, kreeg een gratis brownie.’

De reacties op de vleesbolletjes klinken lovend. ‘De gehaktbal met tomaat en basilicum was superlekker’, geniet kersverse klant Lien De Donder (29) nog na. Zij kwam speciaal naar de Sint-Jacobs­nieuwstraat voor de gehaktballen, op aanraden van vrienden. ‘Zelfs mijn zoon Finn (2) at alles op, terwijl er veel groenten en gember in de stoemp zat. Op de Gentse Feesten zijn er tientallen eetkraampjes, maar deze gehaktballen zijn eens iets anders. De royale portie met twee sauzen presenteert ook mooi.’

Volgens Wim Ballieu werd het elke dag leuker in de Balls&Glory. ‘Mensen met verschillende achtergronden verzamelen rond één tafel en gaan spontaan gesprekken aan. Het is een broeinest van toeristen, medewerkers en mensen die speciaal naar Gent komen voor mijn gehaktballen. De glazen vitrine werkt ook geweldig. Het is hilarisch om op de stoep voor de zaak te zitten en te luisteren naar de gesprekken op straat.’

Verbonden met Gent

Vanaf morgen dinsdag, de dag na de Feesten, kiest Balls&Glory opnieuw voor de vaste routine, van 10 tot 15 uur op maandag, woensdag en vrijdag aan de Sint-Jacobs­nieuwstraat 103.

Daarna krijgt de pop-upshop een vaste stek waar elke dag gehaktballen zullen verkocht worden. Die locatie blijft voorlopig nog geheim.

Ballieu trok gisteren naar het Artistiek Aperitief in de Lakenhalle en had Happy-Balls mee, de mini-versie van de gehaktballen. ‘Voor Radio 2 maakte ik eerder al brownies tijdens de Gentse Feesten. Die verbondenheid met de stad vind ik zalig’, besluit hij.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio