Onze prognose voor Kortrijk in het nieuwe seizoen: 9de

Onze prognose voor Kortrijk in het nieuwe seizoen: 9de

Foto: VDB

Beter doen dan de zesde plaats en de bekerfinale van vorig seizoen is zo goed als onmogelijk voor KV Kortrijk. Zeker omdat KVK voorin dringend versterking nodig heeft.

Het voorbije seizoen was het meest succesvolle ooit voor KV Kortrijk met Play-off 1 en een bekerfinale. Toch is het voorzichtigheid en bescheidenheid troef bij op het nieuwe seizoentrainer Hein Vanhaezebrouck en het bestuur.Een rustig jaar in de buik van de Jupiler Pro League: meer staat niet op het verlanglijstje.

En dat is geen valse bescheidenheid, maar gewettigd realisme. Vooral voorin ontbreekt het de Kerels immers aan slagkracht. Monrose, de revelatie van het vorige seizoen, vertrok naar Genk, huurlingen Veselinovic en Chavarria keerden terug naar Anderlecht en nieuwkomer Dupuis was geblesseerd in de voorbereiding.

Die Dupuis is één van de vier Franse nieuwelingen bij Kortrijk. Op zoek naar een nieuwe Monrose keek KVK weer richting zuiderburen. Verdediger Reynaud en Dupuis stonden vorig jaar samen in de ploeg bij tweedeklasser Chateauroux. Kamghain is een snelle en behendige spits uit de jeugd van PSG, Koussalouka kreeg zijn opleiding bij Monaco.

Of zij meteen een meerwaarde kunnen bieden, is afwachten. Kamghain staat voorlopig het dichtst bij een basisplaats. Achterin toonde de Serviër  Stefan Mitrovic zich meteen een aanwinst. Samen met blijver Zukanovic vormt hij het centrale duogaan vormen. Op links profiteert Mulemo mogelijk van de schorsing van Oussalah bij de competitiestart.

Op het middenveld blijven Pavlovic en De Mets de controlerende pionnen. In een aanvallende rol is het uitkijken naar Brecht Dejaegere. De revelatie van vorig seizoen flitsend af en verkoos een contractverlenging bij Kortrijk boven aanbiedingen van onder andere Club Brugge. Straks moet de jonge ex-doelman bevestigen. Thomas Matton, overgekomen van Zulte Waregem, is een waardig alternatief als hij fit blijft.

In het Guldensporenstadion kan het gebrek aan aanvallers gecompenseerd worden door de stevige thuisreputatie. De abonnementenverkoop is een succes. Op de openingsspeeldag krijgt Kortrijk al meteen kampioen Anderlecht over de vloer.
 

Corrigeer