Onze prognose voor Beerschot in het nieuwe seizoen: 10de

Onze prognose voor Beerschot in het nieuwe seizoen: 10de

Foto: Photonews

Terwijl het water Beerschot vorig jaar aan de lippen stond, deed de Antwerpse club deze zomer elf transfers. Met aanvallend voetbal moet kersvers trainer Adrie Koster het Kiel weer doen bruisen.

Beerschot onderging een eerste extreme make-over door het aantrekken van een volledig nieuw elftal. De plastisch chirurg van dienst is coach Adrie Koster. Bij Club Brugge werd de Zeeuw geroemd voor zijn offensieve voetbal. Alleen is het voorlopig bij de Antwerpse club zoeken om het systeem met drie spitsen en één defensieve middenvelder efficiënt toe te passen.

In de oefenmatchen werd geëxperimenteerd met verschillende spelers en nog maar één of twee keer klopte het plaatje. De defensie oogt degelijk, maar geen enkele verdediger etaleerde tot nu toe de natuurlijke présence van de vertrokken Gary Kachelmacher. In het Nederlandse systeem zal ook een belangrijke rol weggelegd zijn voor Wim De Decker als verdedigende middenvelder.

Vooraan lijkt het wel snor te zitten. Aanwinst Elimane Coulibaly zal altijd zijn goals meepikken, zeker als de aanvoer van Goran Galesic komt. De Bosniër, die overkomt van NK Podgorica, is nog de grootste verrassing. Hij is vinnig en snel, heeft een goeie voorzet en creëert doelgevaar. Op rechts moet Joachim Mununga de andere assistgever worden, maar hij moet nog groeien. Op die positie had Sherjill MacDonald ook gerendeerd, maar de Nederlander vertrok naar het Amerikaanse Chicago Fire. Als het echt stroef loopt, kan Beerschot natuurlijk altijd rekenen op de creatieve impulsen van Hernan Losada, en misschien staat nieuwkomer Stijn Wuytens ook op.

Zoals het er nu naar uit ziet zal Adrie Koster meteen zeven nieuwkomers in zijn basiself droppen. Omdat doelman Stijnen nog niet fit is, zal ook de onervaren keeper Koen Vanlangendonk, die overkomt van derdeklasser Bocholt, daarbij zijn. Als de puzzel past, kan het een jaar worden met wat uitschieters. Zoniet, dan is het te hopen dat voorzitter Vanoppen nog wat geduld heeft.