De Twitteravonturen van John Van den Brom bij Anderlecht

De wittebroodsweken van John van den Brom bij Anderlecht zitten erop, want met de Supercup komt het echte werk eraan. De Nederlandse coach heeft genoten van zijn eerste weken in Brussel en liet zijn 5.314volgers op twitter daar uiteraard van meegenieten. Om de zoveel tijd post de RSCA-trainer een foto op zijn Twitteraccount. Zijn avonturen lezen als een stripverhaal.

Tweet 1: Veel belangstelling op eerste training bij mijn nieuwe club. Genieten

Tweet 2: Drukbezochte persborrel bij introductie technische staf voor het seizoen 2012/2013

Een 300-tal fans komen naar de eerste training van Van den Brom kijken. Nadien wordt de pers uitgenodigd voor een glas. De trainer staat de media zelfzeker te woord. Op Twitter volgen al snel felicitaties van bekende Nederlandse volgers als Pierre van Hooijdonk en Frank en Ronald de Boer.

Tweet 3: Geweldige tour gemaakt. Wat een mooie omgeving hier.

Anderlecht is op stage in het Oostenrijkse Saalfelden. De trainingen zijn loodzwaar, maar John van den Brom knijpt er samen met keeperstrainer Max de Jong toch even tussenuit om te gaan mountainbiken. Een aantal uurtjes zijn ze onderweg en op de steile hellingen moet De Jong aanklampen om de hoofdcoach bij te houden. Aan voormalig wielrenner Eric Dekker verzekert Van den Brom dat hij zijn fiets zeker mee verhuist naar België.

Tweet 4: Vlak voor de fotoshoot in de kleedkamer. Blij met mijn RSCA-kostuum

Eens terug in België moeten de spelers en technische staf poseren voor de ploegfoto en de individuele foto’s. Van den Brom past voor het eerst zijn officiële Anderlecht-kostuum. Op Twitter komt wel veel reactie op de schoenen die hij draagt. Volgens velen past zijn sportieve schoeisel niet onder zijn pak. Van den Brom belooft bijpassende schoenen te zoeken.

Tweet 5:  Vandaag staat de verhuizing op het programma. Lekker in eigen huis. Mooie dag ervoor
Tweet 6:  Dit is weer eens iets anders dan een training geven. Maar gelukkig is alles eruit.

Op Twitter had Van den Brom tips gevraagd om een woning in Brussel te vinden. Er wordt massaal op gereageerd, maar uiteindelijk vindt de coach toch op eigen houtje zijn woonst. Een enorme vrachtwagen komt zijn spullen brengen en de trainer heeft enkele uren nodig voor de laadruimte helemaal leeg is.

Tweet 7: Tussen de twee trainingen door weer een Franse les gehad. Het gaat steeds beter.

Al van bij zijn aanstelling tweet Van den Brom ook geregeld in het Frans. De coach gaf wel toe dat het persverantwoordelijke David Steegen is die de vertaling maakt, maar binnenkort wil hij wel zelf Franse berichten posten. Samen met Max de Jong volgt hij essen bij Carlo Van Camp. Frank de Boer plaagt hem door op Twitter te vragen of hij al  Wij zijn Anderlecht, wij zijn de beste kan zeggen. De coach repliceert scherp: ‘Ik heb geen les nodig om dat te tweeten. Dat weten ze bij Anderlecht al lang.’


  

Corrigeer