Mag Jérôme D'Ambrosio nog rijden?

Mag Jérôme D'Ambrosio nog rijden?

Foto: BELGA

Na de Duitse Grand Prix is het Formule 1-seizoen precies halfweg. Behalve een halve dag tijdens de testen in Mugello is Jérôme D'Ambrosio dit jaar nog niet in actie gekomen. Heel wat minder dus dan de zeven of acht vrije trainingen die aan het begin van het seizoen door sommige specialisten werden voorspeld. En het ziet er niet naar uit dat er binnenkort verandering komt in die precaire situatie voor de reserverijder van het Lotus-team. Zelfs de mogelijkheid dat hij tijdens het Belgische Grand Prix-weekend in actie zou komen –al was het maar tijdens de vrije trainingen– lijkt nu opeens ontzettend klein geworden.

‘Een Belg die voor eigen publiek rijdt is minder essentieel dan het teambelang', stelde Eric Boullier, naast Lotus-teambaas ook de manager van D'Ambrosio, in Hockenheim. ‘In de huidige omstandigheden lijkt het erop dat het moment dat Jérôme in actie zal kunnen komen, steeds weer zal worden uitgesteld.'

‘Huidige omstandigheden' mag u interpreteren als de wil van vaste Lotus-rijders Kimi Räikkönen en Romain Grosjean om zelf zoveel mogelijk kilometers met de bolide af te werken. Zeker nu in Spa een nieuw dubbel DRS-snufje op de wagen zal worden geplaatst. D'Ambrosio zelf lijkt zich ondertussen te hebben neergelegd bij een rol langs de zijlijn en verwijst bij iedere vraag over het onderwerp naar de teamleiding. Een tweede seizoen als reserverijder, waardoor hij nog verder in de vergetelheid zakt, lijkt zo onvermijdelijk te worden.