Chris Janssens op zijn wenken bediend met de komst van Rachid Bourabia en Dolly Menga

De Preter: ‘Menga belde zelf op'

De Preter: ‘Menga belde zelf op'

De 19-jarige Dolly Menga doet wat denken aan Emile Mpenza. Foto: Photo News

LIER -

Exit Eiji Kawashima en Milos Maric. Twee transfers die al een tijdje in de lucht hingen. Lierse panikeerde niet en vrijdag werden in één klap drie transfers - Bourabia, Diakité en Menga - afgehandeld. Trainer Chris Janssens haalde opgelucht adem.

De komst van de Burkinese international Diakité wordt vooral in de breedte gezien. De ex-doelman van KV Turnhout moet de concurrentie aangaan met Matz Sels en Nathan Goris. Waarbij Lierse duidelijk de kaart Sels trekt. De jeugdinternational beschaamde het vertrouwen voorlopig niet en debuteert in principe tegen AA Gent in eerste klasse.

Snel en krachtig

Met Dolly Menga (19) kreeg Chris Janssens een type spits er bij waarnaar hij op zoek was. Snel en krachtig. Jong, een ruwe diamant en een Belg. Weliswaar met Congolese roots. Hij doet wat denken aan Emile Mpenza. In die mate dat zijn entourage zelfs dacht dat hij de status had van Mpenza. CEO Jesse De Preter had er tijdens de onderhandelingen snel genoeg van en blies de transfer in eerste instantie af.

‘Tot ik vorige week opnieuw werd gecontacteerd door Dolly Menga. Ik liet hem eerst verstaan dat we niet meer geïnteresseerd waren. Maar een dag later hing hij opnieuw aan de lijn. Hij wilde absoluut komen. Ik zei hem dat we opnieuw konden onderhandelen. Maar dan zonder makelaar. Hij stemde toe en we kwamen er uit. Dolly ondertekende een prestatiegericht contract. Het beste bewijs dat hij beseft dat het nu of nooit is. Met Standard bereikte ik snel een akkoord. Hij komt transfervrij over en we werkten een interessante financiële deal uit. Gunstig voor alle partijen', wrijft De Preter zich in de handen.

Geen twee zonder drie moeten ze bij Lierse gedacht hebben. Rachid Bourabia was de laatste in het rijtje. De Franse middenvelder met Marokkaanse roots speelde zich in tweede klasse bij Waasland en Waasland-Beveren in de kijker. Het leverde hem een transfer op naar Bergen. Het voorbije seizoen scoorde hij zes keer in 24 competitieduels. Verrassend genoeg viel hij in ongenade bij de Waalse club. Lierse was er als de kippen bij.

Corrigeer