Olivier Renard krijgt de voorkeur op Pacovski en Biebauw onder Mechelse lat, De Petter breekt neus

‘Ik voel geen druk'

‘Ik voel geen druk'

Zonder ongelukken begint Olivier Renard tegen Charleroi aan de competitie. Foto: Photo News

MECHELEN -

Olivier Renard begint dit seizoen als numero uno onder de Mechelse lat. Met een puike match zorgde hij mee voor een knappe 3-0-zege tegen Getafe. Andere belangrijke feiten gisteren waren het aanvoerderschap van Chen en de gebroken neus voor De Petter

Zonder ongelukken start Olivier Renard volgende week tegen Charleroi aan de competitie. Het 33-jarige sluitstuk krijgt de voorkeur op Pacovski en Biebauw.

‘Olivier keepte goed tegen Club Brugge en bevestigde tegen Getafe', verduidelijkte coach Harm Van Veldhoven zijn keuze. ‘De afgelopen weken heb ik ook stelselmatig proberen signalen in die richting te geven. Wat in het verleden gebeurd is tussen Olivier en de club heb ik niet meegenomen in mijn beslissing. De keuze wie tweede doelman wordt, is in mijn ogen een pak moeilijker. Ik heb al een idee, maar dat houd ik nog voor mezelf.'

Renard zelf reageert bescheiden onder het vertrouwen dat Van Veldhoven in hem stelt.

‘Ik voel me niet de eerste doelman, want er kan altijd iets gebeuren. Uiteraard ben ik tevreden dat de trainer in mij gelooft en als sportman wil je spelen. Zo simpel is dat.'

Voelt hij geen extra druk, want bij het minste foutje kunnen de namen van Pacovski en Biebauw snel vallen?

‘Ik ben ondertussen 33 jaar en kan dit alles wel plaatsen. Zelf moest ik op de bank moeten plaatsnemen, zou ik geen problemen maken. Ik voel alleszins geen extra druk op mijn schouders', besluit Renard.

In het sport impliceert gelukkigen ook ongelukkigen. Biebauw ging resoluut voor een plaats onder de lat, maar blijft met lege handen achter.

‘Ik voelde dit aankomen. Ik ben ontgoocheld, maar wens op dit moment geen commentaar te geven. Eerst wil ik een rustig gesprek met de trainer', aldus Biebauw.

Chen

Xavier Chen verklaarde eerder al dat het een grote eer zou zijn om Julien Gorius op te volgen als aanvoerder. Gisteren werd zijn aanvoerderschap bevestigd. Ook dat was volgens coach Harm Van Veldhoven een zeer bewuste keuze.

‘Xavier staat altijd klaar om anderen te helpen en bouwde doorheen de jaren een enorme verdienste op bij deze club. Uit gesprekken met bepaalde mensen is dit voor mij de juiste keuze.'

Buiten de randzaken werd er uiteraard ook gevoetbald. En hoe. KV Mechelen dolde de eerste helft met Getafe en was ook na de rust de betere ploeg. Resultaat: 3-0 tegen een elftal dat er grotendeels hetzelfde uit zag als dat tegen Club Brugge 5-1 won.

‘Je moet deze uitslag relativeren, al moet ik zeggen dat we de eerste helft op heel hoog niveau acteerden', was Van Veldhoven tevreden. ‘Ik zag automatismen en een vlotte balcirculatie. Of we nu niet gaan zweven? De 0-1-nederlaag tegen Al-Shabab speelt ook nog mee. Neen, daar vrees ik niet voor.'

Enig minpunt was de gebroken neus van Steven De Petter. De neus van de middenvelder stond scheef en zal onder narcose weer rechtgezet moeten worden. De match tegen Charleroi zou echter niet in gevaar komen.

‘Een gebroken neus houdt me niet van het veld. Hopelijk moet ik geen masker dragen, want dat is niet ideaal', kon De Petter toch nog lachen.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES