Marc Geerts grijpt zijn vierde overwinning

Marc Geerts: ‘Ik had genoeg reserve'

Marc Geerts: ‘Ik had genoeg reserve'

Marc Geerts was in Kapelle-o/d-Bos de beste van het lot. Foto: gow

KAPELLE-OP-DEN-BOS -

Marc Geerts pakte in Kapelle-op-den-Bos zijn vierde zege van het seizoen. Als eerste uit het water maar in de slotkilometers van het fietsen bijgehaald, zette Geerts in de loopfinale de kroon op het werk. Bij de vrouwen domineerde Joke Coysman.

Marc Geerts won twee jaar geleden al eens de kwarttriatlon van Kapelle-op-den-Bos. De in Beringen verblijvende Waaslander kende dus duidelijk de weg.

In de Willebroekse Vaart nam hij meteen het voortouw. Bij de wissel aan de Vaartdijk telde hij al meer dan een minuut voorsprong op een groepje aangevoerd door Stijn Roelens en Gerben Vanheyste, die samen met Pieter Hélin aan een remonte zou beginnen. Nog voor de laatste wissel was de hergroepering een feit.

‘Ik wist dat er een duo op komst was', vertelde Geerts. ‘Maar ook zij moesten hard werken om voorin te geraken. Ik hield echter voldoende reserve om fris aan de loopfinale te beginnen.'

Geerts stoof met een extra versnelling het loopparcours op. Van dan af was de spanning eraf. Hélin kon achter de ontketende Geerts zijn tweede plaats vasthouden.

‘Iets te hard gefietst', lachte de Tienenaar. ‘We kwamen immers almaar dichter zodat ik er de pees bleef opleggen. De korte afstand is ook niet echt mijn ding. Bovendien heb ik door blessurelast zeven weken niet gelopen, dat wreekt zich wel in zo'n snelle finale.'

In de strijd om derde plaats werd het nog spannend toen Thomas Buyle zowel Vanheyste als Lukas Bosmans voorbij snelde.

‘In de laatste loopronde ben ik gewoon gekraakt', bekende Bosmans. ‘Na de wedstrijd in Aarschot van vorige week kreeg ik last aan de enkel. Ik heb dan de looptrainingen moeten vervangen door aquajoggen. Ik was van plan niet te starten wanneer ik de minste hinder voelde, maar bij de opwarming stelde ik vast dat het zou gaan. Maar ik ben erg tevreden, tenslotte was dit nog maar mijn tweede kwarttriatlon.'

Stijn Roelens, in Aarschot nog ten val gekomen, legde beslag op de zevende plaats. ‘In de loopfinale kwam de pijn aan de knie weer opduiken', klonk het.

Bij de vrouwen was niemand bekwaam om zegekoningin Joke Coysman het vuur aan de schenen te leggen. Veerle Leeten kwam wel met voorsprong als eerste uit het water, maar in een mum van tijd had de Oost-Vlaamse het commando in handen. Tijdens het fietsen zou ze de kloof met eerste achtervolgster Lieve Cappaert almaar uitdiepen. Het werd voor Coysman, die nu een weekje rust neemt, de elfde zege van het seizoen.

Bij de trio's werd het een overwinning voor Lukas De Jonghe, Victor Campenaerts en Thomas Jurgens.