GP van Duitsland: Red Bull-bolides mogelijk niet in orde met reglement

GP van Duitsland: Red Bull-bolides mogelijk niet in orde met reglement

Foto: Photo News

De Red Bull-wagens van Sebastian Vettel en Mark Webber worden zondag, enkele uren voor de GP van Duitsland, onderzocht wegens mogelijke technische inbreuken op het reglement.

F1-controleur Jo Bauer zei zondag dat de wagens mogelijk niet conform zijn met het reglement van de Internationale Autosportfederatie FIA. Het gaat meer bepaald om de 'engine mapping' die bij de controle anders bleek, terwijl deze steeds hetzelfde zou moeten zijn.

'We hebben de engine mapping bij beide wagens onderzocht en daaruit bleek dat de maximale output van beide motoren tijdens de middentoeren (mid rpm) beduidend lager ligt dan bij eerdere races. Volgens mij is dit dan ook een inbeuk op artikel 5.5.3 van het technische reglement van de Formule 1 2012.'

'Daarnaast kan deze nieuwe engine map ook de aerodynamica van beide bolides veranderen, en ook dat is in strijd met het reglement. Ik zal deze zaak overbrengen naar de toezichthouders', besloot Bauer zijn mededeling.

Die toezichthouders zullen de Red Bull-wagens mogelijk bestraffen, bijvoorbeeld met het achteruitzetten op de startgrid. Teambaas Christian Horner heeft alvast geen weet van het overtreden van welk reglement dan ook, zo vertelde hij autosport.com.