John Lelangue: 'Evans is ook volgend jaar onze kopman'

John Lelangue Foto: PHOTOPRESS.BE

Cadel Evans reed een tegenvallende Ronde van Frankrijk, maar BMC-ploegleider John Lelangue blijft geloven in het kunnen van zijn Australische kopman. Die blijft ook voor de volgende editie van de Tour de kopman van de BMC-formatie, dat met Teejay Van Garderen nochtans een beloftevolle wissel op de toekomst in de ploeg telt.

Evans kon op geen enkel moment Bradley Wiggins in de problemen brengen en ziet zelfs zijn jonge ploegmaat en witte truidrager Teejay Van Garderen voor zich eindigen in het algemene klassement. Toch behoudt hij het vertrouwen van ploegleider John Lelangue, die voor de start van de slotrit naar Parijs terugkeek op een teleurstellende Tour:

'Cadel blijft onze kopman'

'Of we volgend jaar Teejay Van Garderen uitspelen als kopman? Neen, Cadel blijft onze kopman, zeker en vast! We komen volgend jaar terug om de Tour te winnen met Cadel Evans. Teejay wordt gewoon onze tweede kopman.'

'Twee jaar geleden geloofde men al niet langer in Cadel als Tourwinnaar, maar hij heeft vorig jaar bewezen dat hij het wel kan. Morgen beginnen wij dus aan het werk voor de Tour van volgend jaar. Teejay heeft natuurlijk het potentiëel om Tourwinnaar te worden, maar hij was hier vooral om te leren en te werken voor Evans.'

'Gefaald? Neen!'

'Ik vind niet dat we gefaald hebben in deze Tour, met 2 renners in de top-10 en de witte trui. Philippe Gilbert stelde me ook niet teleur, hij heeft gedaan wat hij moest doen en is op zoek gegaan naar etappewinst. De kritiek dat we onze status van topteam niet inlossen? Die verwachtingen van superteam zijn in de winter vooral door de pers gecreëerd.