Danilo Napolitano wint tweede rit in Ronde van Wallonië

Danilo Napolitano (Acqua e Sapone) heeft de tweede rit in de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. Op het racecircuit van Mettet was de Italiaan de snelste in een massaspurt, voor zijn landgenoot Davide Appolonio (Team Sky) en de Fransman Romain Feillu (Vacansoleil-DCM).

Napolitano neemt de leiderstrui over van de Fransman Nacer Bouhanni (FDJ-Big Mat), die negende werd.

Al na vijf kilometer demarreerden Mikhail Ignatiev (Katusha) en Luke Rowe (Team Sky) uit het peloton. Hun maximale voorsprong bedroeg bijna zes minuten. Op de Côte de Foy op 72 kilometer van het einde ging Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen-Mercator) op zoek naar de twee leiders. Van Hecke kon evenwel nooit aansluiting maken met de twee en liet zich op ruim dertig kilometer van het einde inlopen.

Op 27 kilometer waren Ignatiev en Rowe er tevens aan voor de moeite. In de slotfase probeerde Vladimir Isaychev (Katusha) te ontsnappen, maar het peloton liet hem niet gaan. In de massaspurt haalde Napolitano het, voor Appolonio, Feillu, Meersman en Ista. In het klassement neemt Napolitano de leiding over van Bouhanni, dankzij de bonificaties.

Maandag staat de koninginnenrit op het programma. De renners krijgen in de etappe van 185,9 kilometer tussen Marche-en-Famenne en Chaudfontaine enkele hellingen uit Luik-Bastenaken-Luik voor de wielen. Vorig jaar won Greg Van Avermaet (BMC) de Ronde van Wallonië

 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES