Mountainbiker Kevin Van Hoovels zwaar ontgoocheld na tweede plaats op BK

Mountainbiker Kevin Van Hoovels zwaar ontgoocheld na tweede plaats op BK

Foto: mvh

Kevin Pauwels heeft zondag in Beringen zijn Belgische titel in het mountainbike verlengd. In een spurt met twee kon hij in de laatste rechte lijn Kevin Van Hoovels, die bij aanvang van de sprint met een voet de controle over zijn pedalen verloor, nog remonteren.

Van in de eerste ronde vormde zich een kopgroep van vier met de ploegmaats Van Hoovels en Sebastien Carabin, samen met Pauwels en Tom Meeusen. Deze laatste moest halverwege de rol lossen. De lepe Pauwels wilde zich niet laten verrassen en plaatste zich tussen Van Hoovels en Carabin in. Dat bleef zo tot in de laatste ronde toen ook Carabin de rol moest lossen. In de spurt won dat Pauwels zijn tweede titel op rij.

Bij de beloften won Jef Luyten, die van bij de start de leiding nam en stelselmatig zijn voorsprong uitbouwde. Ruben Scheire en Didier Bats vervolledigde het podium.

Een zeer zwaar ontgoochelde Van Hoovels schreeuwde het na de finish uit. 'Ik was vandaag de beste, maar het mocht niet zijn vandaag. In de twee laatste ronden kreeg ik tweemaal kettingpech. Toch zat ik perfect voor de spurt. Ik was voor driehonderd procent zeker dat ik zou wnnen, Maar toen schoot ik met een voet uit mijn pedaal. Ik was vandaag de beste. Ik heb vandaag zeker drie vierde van de wedstrijd aan de leiding gereden.'

'Van Hoovels heeft mij nooit teken gedaan of gevraagd om de leiding over te nemen', stelde Kevin Pauwels. 'Hij versnelde zelfs als ik dat wou doen. Of ik zou gewonnen hebben als Van Hoovels niet uit zijn pedaal was geschoten. Ik denk dat het dan heel nipt zou geweest zijn.'

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES