Van den Brom pakt zonder veel franje eerste prijs bij Anderlecht

Anderlecht heeft in eigen huis Lokeren geklopt in de strijd om de Supercup. Het werd 3-2 in het Astridpark na de traditionele seizoensopener tussen de kampioen en de bekerwinnaar.

Peter Maes wilde met zijn team voluit voor de winst gaan op het veld van de tegenstander, maar het was het Anderlecht van de nieuwbakken coach John van den Brom dat het best begon. Jugoslav Lazic, die de geblesseerde Copa verving, moest echter slechts op halve kansen ingrijpen in de aanvangsfase. Lokeren speculeerde dan weer via Leko op de counter, maar de Lokerse spitsen waren niet alert genoeg om foutjes in de Anderlechtdefensie af te straffen.

Anderlecht kreeg pas na 20 minuten zijn eerste grote kansen, en de jonge Dennis Praet maakte meteen zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht van de Brusselaars: een voorzet van Kanu belandde bij de middenvelder, die al vallend Lazic nog tegenvoets kon verschalken. Anderlecht leek vertrokken en speelde de bal vlot rond.

Meteen na rust leek het spel helemaal gespeeld: Taravel moest van ref Colemonst terug naar de kant met de verkeerde tape, Mbokani profiteerde om op een hoge voorzet de 2-0 binnen te koppen. Daar had Ivan Leko het echter niet op begrepen: hij maakte meteen de aansluitingstreffer, na verkeerd uitstappen in de Anderlechtdefensie en zorgde even later zelfs voor de gelijkmaker door een terugleggertje hard in de hoek te trappen.

Anderlecht moest even slikken, maar kwam toch terug op voorsprong: de herboren Kanu zorgde met een fraaie doorsteekpass naar Gillet voor een gemaakt doelpunt, de Luikenaar moest maar binnenduwen. Lokeren kwam niet in de buurt van Proto, Anderlecht kwam zelfs nog dicht bij de 4-2, maar het bleef bij drie doelpunten. John van den Brom pakt zo zijn eerste zilver in dienst van Anderlecht.