TRIATLON IRONMAN IN ANTWERPEN -

Luc Van Lierde: ‘Ik heb blaren op mijn voeten’

Luc Van Lierde: ‘Ik heb blaren op mijn voeten’

Luc Van Lierde

BRUGGE -

Luc Van Lierde maakte in de 70.3 Ironman van Antwerpen een opgemerkte comeback. Als één van de eersten uit het water kon hij in het internationale gezelschap vlot een plaats in de toptien vast houden. ‘Maar mijn lichaam heeft afgezien’, klonk het.

Het was twee jaar geleden dat de 43-jarige Luc Van Lierde nog eens in competitie uitkwam, maar de raad opvolgend van zijn cardioloog knoopte de tweevoudige Ironmanwinnaar weer met een trainingsprogramma aan. ‘Door het opstarten van mijn eigen zaak kwam ik nog amper aan vijf uren sport per week. Daardoor kreeg ik last van overslag. Ik moest meer sporten om van dit ongemak af te geraken. Het was de bedoeling om eerder dit jaar mijn wederoptreden te doen, maar een paar ongelukjes waren de oorzaak van enig uitstel. Ik kon de laatste vijf maanden maar een deel van mijn programma afwerken. Het was dan ook normaal dat ik met beperkte ambities in Antwerpen aan de start kwam.’

Van Lierde, die als derde uit het water kwam, zette tijdens het fietsen goed door. ‘Ik wist dat ik niet te gek mocht doen om nog enigszins fris aan de afsluitende halve marathon te beginnen.’

Van Lierde kwam uiteindelijk als negende over de eindstreep. ‘De bezetting was hier zeker niet te onderschatten, maar ik heb het beste van mezelf gegeven. Meer kon ik er vandaag niet uithalen. Ik was dan ook zeer blij dat ik aankwam, kijk maar naar de blaren op mijn voeten’, luidde het.

‘Tijdens mijn voorbereiding heb ik amper duurlopen kunnen uitvoeren. De dag dat ik mee aan tafel zat voor het TV-programma Vive le Vélo heb ik nog eens 20 kilometer gelopen. Dat was dan ook de langste duurtraining van het hele jaar. Hoe dan ook heeft mijn lichaam vandaag toch wel afgezien. Allicht zal ik morgen ook heel stijf zijn’, beseft Van Lierde.

‘Of ik nu nog klaar geraak voor de halve triatlon van Eupen over twee weken, is maar de vraag. Maar de Zwintriatlon in Knokke en het BK kwarttriatlon in Mechelen staan zeker op mijn agenda. In november is er dan de 70.3 Ironman van Lanzarote. Het is zelfs mogelijk dat er daarna nog een jaartje bijkomt’, aldus nog Luc Van Lierde.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES