MountainbikeBelgisch kampioenschapBeringen - Ruben Scheire moet tevreden zijn met zilver

Ruben Scheire: ‘Geen superdag’

Ruben Scheire: ‘Geen superdag’

Ruben Scheire: ‘Alles bij elkaar ben ik niet al te zeer ontgoocheld maar wel teleurgesteld.’ Foto: PHOTOPRESS.BE

BEERVELDE -

‘Ik ga voor de titel’, verklaarde belofte Ruben Scheire enkele dagen voor de strijd om de hoogste nationale onderscheiding op een selectief parcours op de mijnsite van Beringen. Na acht ronden en anderhalf uur wedstrijd strandde hij echter op rang twee.

De tricolore trui kwam over de schouders van Jeff Luyten (Versluys team) terecht. Met een voorsprong van dik 2 minuten rekende hij op overtuigende wijze met zijn grootste concurrent af. De nummer vijf Fabrice Mels moest vijf minuten prijsgeven. Uiteindelijk finishten amper 6 van de 37 gestarte beloften in dezelfde ronde. Van een loodzwaar kampioenschap gesproken.

Met Luyten kreeg het BK echt wel de volkomen verdiende laureaat. Beereveldenaar Scheire legde zich alvast sportief bij zijn meesterschap neer. ‘Ik had niet echt een superdag. Aanvankelijk kon ik het verschil met Luyten tot een vijftiental seconden beperkt houden. Helaas werd ik dan opgehouden door een onsportieve eliterenner die me geen doorgang wilde geven. Eens de kloof veertig seconden groot was, kon ik de eerste plaats wel vergeten. Ik verspeelde vooral kostbare tijd in de afdalingen en tussenstukken. Een verklaring daarvoor kan ik moeilijk geven. Wie als topfavoriet van start gaat, moet het kunnen afmaken. Alles bij elkaar ben ik niet al te zeer ontgoocheld maar wel teleurgesteld. Ik moet natuurlijk wel toegeven dat ik heel graag had willen winnen’, aldus de renner van het Franse BH-SR Suntour team .

Broer Nicolas had duidelijk nog meer redenen om aan de klaagmuur te gaan staan. In de titelstrijd voor junioren moest hij zich met de negende plaats tevreden stellen. Maagproblemen deden hem na een veelbelovend begin (hij streed mee om de podiumplaatsen) kostbare plaatsen verliezen.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio