Steve Darcis: 'Andere atleten ontmoeten en ander sporten zien'

Steve Darcis: 'Andere atleten ontmoeten en ander sporten zien'

Foto: AP

Dankzij een deliberatie door het BOIC is Steve Darcis er in Londen bij voor zijn tweede Spelen op rij. Hij wil de heisa rond de criteria achter zich laten en zich richten op het sportieve. 'Dat ligt nu allemaal achter ons, een polemiek is niet nodig', zei hij op een persconferentie in Brussel.

Darcis blijft het wel jammer vinden dat België geen dubbelpaar bij de mannen inschreef. In Peking dubbelde hij nog aan de zijde van Olivier Rochus, de Belgen gingen er toen in de tweede ronde uit.

De Luikenaar kijkt al uit naar de olympische sfeer op Wimbledon. 'Het wordt iets zoals de Davis Cup denk ik. Maar de Spelen zijn ook speciaal door alle andere atleten die erbij zijn, met in de eerste plaats de andere Belgen. Vier jaar geleden kon ik naar het turnen, zwemmen en hockey gaan kijken. Minder bekende atleten zien, dat is ook typisch voor de Spelen en maakt ze zo leuk.'

Wat de echte sportsterren betreft, draagt de 100 meter zijn voorkeur uit. 'Dat is misschien wel de belangrijkste wedstrijd in Londen, maar die volgt wel pas in de tweede week. Ik zal er dan waarschijnlijk niet meer zijn', betreurde hij.

Mogelijk haalt Darcis ook de openingsceremonie niet, net als vele andere tennissers gezien de competitie al de zaterdagmorgen begint. 'Het hangt af van het speelschema. Eens dat bekend is, zullen we beslissen', besloot Darcis.