Giacomo Nizzolo wint koninginnenrit Ronde van Wallonië en wordt nieuwe leider

De Italiaan Giacomo Nizzolo (RadioShack-Nissan-Trek) heeft de derde etappe in de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven, een zware rit over 185,9 km van Marche en Famenne naar Beaufays met onderweg negen Ardense hellingen.

 Hij was in de spurt van een compact peloton duidelijk sneller dan de Rus Mikhail Ignatyev (Katusha) en Gianni Meersman (Lotto-Belisol). Kevyn Ista werd zesde, Jens Debusschere achtste en Greg Van Avermaet tiende.

Ondanks een pak aanvallen in de slotkilometers, van onder meer Ben Hermans, kwam het tot een spurt van een omvangrijke groep. In die spurt, die nog ontsierd werd door een valpartij, stond geen maat op de 23-jarige Italiaan. Nizzolo neemt in de stand ook de leiderstrui van de Italiaan Danilo Napolitano over.

Bij de valpartij brak Michael Barry (Team Sky) zijn arm hoewel hij niet echt meespurtte voor de overwinning.

Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step), nog steeds op de sukkel met een ribbreuk, liet zich af en toe opmerken aan kop van het peloton en lijkt zaterdag dan ook te kunnen starten in de olympische wegrit in Londen. Verwacht wordt dat Boonen dinsdag wel niet meer aan de start komt.

Dinsdag moet het peloton over 207 km van Hoei naar Oreye. De Ronde van Wallonië eindigt woensdag.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES