Kevin Van Hoovels legt het bij met Kevin Pauwels in open brief

De sociale netwerksites bulken van de reacties op het filmpje waarin Kevin Van Hoovels zijn ontgoocheling uitschreeuwt over de verloren sprint in het Belgisch kampioenschap mountainbike van afgelopen zondag in Beringen. Het Versluys Pro MTB Team van Van Hoovels heeft nu op www.mountainbike.be een open brief laten publiceren om het bij te leggen met winnaar Kevin Pauwels.

'De ontgoocheling van kopman Kevin Van Hoovels na diens aankomst op het BK was volledig te wijten aan de mechanische pech waarmee hij te kampen had in de laatste ronde. In tegenstelling tot wat beweerd wordt betreft het geen persoonlijke aanval richting winnaar Kevin Pauwels. Hem valt immers niets te verwijten. Pauwels zat in een twee tegen één situatie die hij op tactisch vlak perfect naar zijn hand heeft gezet.

In de laatste twee ronden viel Van Hoovels zijn ketting er telkens af, net op het moment dat hij aan het demarreren was. In de alles beslissende eindsprint schoot hij vervolgens uit zijn pedaal en zag zo een tweede Belgische titel bij de elites aan zich voorbijgaan.

Kevin Van Hoovels heeft respect voor alle sporters én dus ook voor zijn collega-veldrijders. Geen enkele sportman verliest echter graag een belangrijke wedstrijd. Zijn reactie net na de finish is die van een ontgoochelde sportman net na een nederlaag. Deze dient in het juiste perspectief geplaatst te worden. Zowel het management van het Versluys Pro MTB Team als Kevin Van Hoovels zelf willen via deze weg Kevin Pauwels dan ook feliciteren met zijn tweede opeenvolgende nationale titel.

Tot slot nemen we van alle verwensingen richting de veldrijders en uitspraken door derden in het filmpje dat momenteel op het internet circuleert uitdrukkelijk afstand.'