Cocktailrecept van de dag: Pimm’s Royal

Print
Cocktailrecept van de dag: Pimm’s Royal

Foto: njam!

Cocktailconnaisseur Manuel Wouters, bekend van kookkanaal njam!, deelt elke dag een van zijn favoriete recepten. Vandaag neemt hij ons mee naar Londen.

Pimm’s werd voor het eerst geïntroduceerd in 1823 door James Pimm, een plattelandsjongen uit Kent die zijn eigen bar startte in London City, vlakbij de Bank of England. Pimm serveerde deze gin-based drink met kinine en een mix van geheime kruiden aan al zijn gasten. De ‘No. 1 Cup’ werd zo razend populair dat hij in 1851 deze drank verkocht aan andere bars en restaurants. In 1865 verkocht James Pimm zijn firma en de rechten van zijn naam. Er volgden nog verschillende versies op basis van vodka, rye, brandy… zonder veel succes. wDe No. 1 Cup op basis van gin is nog steeds de meest begeerde, vooral tijdens grote evene-menten zoal Royal Ascot, Wimbledon, The Henley Royal Regatta en Glyndebourne Opera, waar ze de Pimm’s Cup No. 1 met champagne serveren.

“De champagne kan perfect vervangen worden door ginger ale of limonade.”

Benodigdheden
origineel Pimm's glas of dubbel collinsglas
maatbeker
truffelschaaf
(voor het snijden van de komkommer)
cocktaillepel
rietje

Ingrediënten
8-tal ijsblokjes
4,5 cl Pimm’s No. 1
champagne brut

Garnituur
1 plakje komkommer
1 partje sinaasappel
1 partje ananas
1 partje citroen
1 partje limoen
1 partje appel
1 framboos
1 halve aardbei
1 braambes
2 takjes munt

Bereiding
Neem een origineel Pimm's glas of dubbel collinsglas en vul dit met ijsblokjes.
Voeg de Pimm’s toe en garneer het glas met het in partjes gesneden fruit en de komkommer.
Giet langs een gedraaide cocktaillepel de champagne langzaam tot aan de rand van het glas, zo vermijd je dat de champagne gaat bruisen.
Garneer met munt en serveer met een rietje.

Op zoek naar nog meer cocktailinspiratie van Manuel Wouters? Klik hier

Niet te missen