Tongeren in eerste ronde EHF Cup handbal tegen het Noorse Elverum

Handbalclub Tongeren speelt in de eerste ronde van de Europese EHF Cup tegen het Noorse Elverum. Dat is het resultaat van de loting op de hoofdzetel van de Europese handbalfederatie in Wenen.

Elverum haalde in het seizoen 2010-2011 de kwartfinales van de Beker voor Bekerwinnaars. Vorig seizoen sneuvelden de Scandinaven in de tweede ronde van de EHF Cup.

Landskampioen Tongeren strandde vorig jaar in de derde ronde van de Beker voor Bekerwinnaars. De Limburgers spelen hun heenmatch van de eerste ronde van de EHF Cup op 8 of 9 september, de terugwedstrijd volgt op 15 of 16 september. De winnaar plaatst zich voor de tweede ronde, waar het Hongaarse Grundfos Tatabanya wacht.

In de Challenge Cup speelt bekerwinnaar Hasselt in de tweede ronde in groep A tegen OCI Lions uit Nederland, het Estse Pölva Serviti en Mavrommatis Ayiou Pavlou uit Cyprus. De eerste twee van de groep gaan door naar de derde ronde.

Bij de vrouwen speelt Wezet in de eerste ronde van de EHF Cup tegen het Israëlische Maccabi Arazim Ramat, de datums van de twee duels liggen nog niet vast.

 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES