Golf -

Thomas Pieters wil ticket voor Major

Thomas Pieters wil ticket voor Major

Thomas Pieters Foto: WAS

BERINGEN -

De palmares van de 20-jarige Thomas Pieters is nu al indrukwekkend: naast winst in de Jack Nicklaus Invitational, het NCAA Championship, won hij ook al de Monroe Invitational.

De naam Thomas Pieters is voor velen een grote onbekende. De speler van Millenium Golfclub staat op de negende plaats op de Amateur Wereld Ranking en weet dus wat golfen is. Als beloning mocht hij met Nicolas Colsaerts afgelopen week de baan op.

De stap naar de tour zal voor de student Sports Management aan de University of Illinois geen enkel probleem zijn. ‘Eerst wil ik mijn diploma behalen’, zei Thomas Pieters met typische Belgische nuchterheid.

‘Ik heb nog twee jaar te gaan en het studentenleven bevalt mij nu nog iets te veel. Omdat ik met mijn studies topsport golf combineer kan ik alleen nog maar evolueren.’

Begeleid

‘Zowel in de States als in België ben ik goed begeleid en ziet de toekomst er rooskleurig uit. Ik ben niet gehaast, ik heb nog tijd.’

Om al eens te proeven van hoe het er bij de professionals aan toe gaat, mocht Pieters de baan op met Nicolas Colsaerts, die met mijlen voorsprong de beste Belgische golfspeler is.

‘Het is een leven dat ik ook wil leiden’, gaat Pieters verder. ‘Mij zal je niet aan de slag zien gaan als teaching pro. Ik ga mijn kans wagen op de tour. Dat ik met Nicolas Colsaerts de baan op mag, is een eer. Ik kan nu eens van dichtbij kijken hoe hij de ballen slaat en kan er zo ook iets van leren.’

‘Deze ronde met Colsaerts is voor mij ook de enige ronde in België. Ik ben in volle voorbereiding samen met mijn coach Bart Bollen op de kwalifcitierondes voor amateurs voor de US Open en The Open Championship. Daar zou ik graag een ticket voor bemachtigen, zodat ik mij met de grote jongens eens echt kan meten’, aldus Pieters.

Corrigeer